Хасково

Хасковски малчугани правят книжки в библиотеката

БиблиотекатаМаратон на четенето започна днес в Регионална библиотека „Христо Смирненски“. Поводът е Международният ден на детската книга. Маратонът ще продължи до 23 април, когато се чества  Международният ден на книгата и авторското право.. До тогава от библиотеката са планирали разнообразни поводи за срещи с читателите си.

Днес в детския отдел на културното средище посрещнаха децата от група „Мечо пух“ от ЦДГ №3 „Зорница“. Те рисуваха, а след това сглобиха книжка. Целта е децата да се запознаят и да станат наши читатели, коментира Анна Щилянова от детския отдел на библиотеката.

За миналата година новозаписалите се млади читатели са 2 000, а регистрираните посещения над 20 000. „Най-малките ни читатели са 2-3-годишни деца, които идват с родителите си и това много ни радва“, коментира Щилянова.

Маратонът на четенето в библиотеката продължава със срещи с ученици от повечето хасковски училища.

Библиотеката Библиотеката
Библиотеката Библиотеката

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button