Хасково

Паскалевци на пробна матура по време на ваканция

Пробната матураПробна матура по български език и литература се поведе днес в Професионалната гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ в Хасково.

Възпитаниците на школото показаха завиден интерес и се явиха в почти пълен състав. 138 души – редовна, задочна и самостоятелна форма на обучение дойдоха до гимназията да изпитат знанията си. Не се явиха само 8 души, които са предимно от задочната и самостоятелна форма на обучение. Въпреки че повечето ученици са във ваканция, дванадесетокласниците са на училище и вероятно по тази причина сред тях отсъстващи нямаше.

Всяка година организираме пробна матура. Целта е учениците да са подготвени за редовните държавни зрелостни изпити“, коментира директорът на гимназията Пенка Георгиева.

От Регионалния инспекторат по образование заявиха, че провеждането на пробни матури в училищата в областта вече се превръща в традиция, но всяко учебно заведение само преценява дали да организира или не подобен изпит.

Haskovo.info припомня, че матурата по Български език и литература тази година ще се проведе на 21 май. Два дни по-късно е препитването по втори държавен зрелостен изпит.

Матурата по желание ще се проведе в периода периода 27 май – 5 юни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
абитурент
абитурент
02.04.2013 12:16 12:16

за дванадесетокласниците няма ваканция. Така че, завидния интерес всъщност е просто явяване в час .

Back to top button