Регион

Строителите на „Марица“ в стачка заради неизплатени заплати

ПротестътНад 100 работници на „Пътни строежи“ от днес са в стачка, след като не са получавали заплати от дълго време. Те строят участъка от Свиленград до Капитан Андреево на магистрала „Марица“.

Вместо на трасето на бъдещата магистрала обаче тази сутрин работниците се събраха пред офиса на фирмата край Любимец, за да заявят, че така повече не може.

От 2011-та година имаме 2 месеца по 40 процента, за 2012-та имаме 9 месеца по 40% и една цяла заплата, а за 2013-та – януари и февруари не са ни платени, обясниха работниците. Част от тях вече са без ток, защото не могат да си го платят, други взимат непрекъснато кредити, които не могат да изплащат.

Искаме си парите, защото изнемогваме. Не може политиците да се пъчат, че строят магистрали, пък ние да не си получаваме парите, ядосват се работниците. Те вече са изпратили и подписка до ръководството на фирмата, която е подизпълнител на магистралата. От местния клон обясниха, че очакват пари, но не знаят дали и кога заплатите ще бъдат платени.

От ръководството на „Пътни строежи“ заявиха, че в момента правят разчети и в най-скоро време ще има плащане, за да не се нарушава работния график. Работниците пък се заканват, че няма да се върнат на работните си места докато не получат всички дължими суми. Готвят се и да блокират магистралата.

 Протестът  Протестът
 Протестът  Протестът

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
03.04.2013 14:48 14:48

Браво,не се предавайте идете направо при оня дето реже лентичките и бой иначе ще вземете по един гол к*р…

Valentin Savov
Valentin Savov
03.04.2013 18:28 18:28

Samo na pred veche nese tarpi

jorko
jorko
03.04.2013 20:26 20:26

samo taka cnte se opraviat necntata

Станислав
Станислав
04.04.2013 12:29 12:29

Прочетете коментара за строителите към „Пътни строежи“ край Любимец в Sakarnews.info

Back to top button