Хасково

Няколко вируса върлуват в Хасковско, заболеваемостта висока

ImageВисока продължава да бъде заболеваемостта от грип и ОРЗ в областта като за миналата седмица тя е 179 на 10 000 души. Причина за това са няколко вида вируси, които продължават да върлуват в момента.

От началото на годината до момента в Националната референтна лаборатория в София са изпратени 107 проби за изследване, взети от пациенти в Многопрофилната болница в Хасково. 43 са положителни за грип, съобщи д-р Снежана Иванова от Регионалната здравна инспекция.

Най-много – 21 са от така наречения грип тип Б, който се предава най-вече при близки контакти в организирани колективи. 11 са положителни за свински грип, а 11 за грипен щам „Виктория“.

През този сезон са били поставени 2 100 дози противогрипни ваксини, съобщи главният епидемиолог на областта д-р Иванова. Според нея все още се подхожда с недоверие към тях, а те гарантират сериозна защита от вируси най-вече за малките деца и хората с хронични заболявания, които са най-уязвими.

В рамките на нормалните стойности се движат и останалите заразни заболявания в областта – варицела, хапатит и ентероколити.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
1616
1616
04.04.2013 15:56 15:56

тъпо е да се ваксинира човек срещу грип.ако се ваксинираш задължително боледуваш в по-лека форма да не говорим че има случаи на алергия към ваксината които водят до смърт.

Пациент
Пациент
04.04.2013 19:14 19:14

Пред кабинетите от снимката и здрав да отидеш да чакаш ,ще се разболееш ! Тясно и непроветриво място, а наоколо вируси колкото щеш. Нормално ли е да не се проветрява целогодишно!? Поне някаква мижава инсталация да имаше….

Back to top button