Хасково

Приемните родители искат трудови, а не граждански договори

СрещатаСреща с приемни майки в Хасково организираха от местната структура на ГЕРБ жени. Целта беше да се обсъдят проблемите на този вид грижа, съобщават от пресцентъра на партията.

10 дами, приели предизвикателството да гледат чуждо дете се отзоваха на поканата и доведоха и децата. Атмосферата бе празнична, защото се оказа, че едно от отглежданите момиченца има рожден ден. Затова организаторите му поднесоха специален подарък.

Майките споделиха радостта от по различното си майчинство, което за тях е професия. Все пак бяха обсъдени и проблемите. Според приемните родители старият вариант – да са назначени на трудов договор е по-добър от сегашния. С последните законови промени приемните родители се назначават с граждански договор и така имат право на друга работа. Това според майките обаче не е толкова удачен вариант, защото трябва да си внасят сами осигуровки.

За да се види с приемните майки бе дошла и жена, която след три дни ще вземе у дома детенце за което да се грижи. Сред представителите на ГЕРБ Жени на срещата бяха директорите на регионалната дирекция и на хасковското „Социално подпомагане“ Грета Иванова и Златка Караджова, които припомниха, че в региона приемната грижа се развива доста добре и припомниха като успех закриването на дом „Надежда“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button