Хасково

4 групи превеждащи имигранти разбити през 2012 година

Отчет на Гранична полиция4 организирани групи, незаконно превеждащи имигранти по маршрута Турция – България – Румъния – Австрия са били пресечени през миналата година от Главна дирекция „Гранична полиция”. Групите са снабдявали и с фалшиви български документи за самоличност незаконно пребиваващи чужди граждани у нас.

Пресечена е дейността и на две организирани престъпни групи, занимаващи се с трафик на хора с цел сексуална експлоатация, задържани са 5 трафиканти. Това се посочва в отчета за дейността на Гранична полиция през 2012 година, който бе представен пред ръководството на МВР.

Вътрешният министър Петя Първанова е поздравила служителите за добрите резултати и надграждането на постигнатите стандарти за граничен контрол чрез използването на нови модерни технологии. Пример за това е Интегрираната система за наблюдение на българо-турската граница и електронните гишета.  Задоволство от добрата работа е изразил и главният секретар на МВР Калин Георгиев.  

Заловените нелегални имигранти у нас през 2012 година са 1904 или с 2,5 пъти повече спрямо 2011 година. 99 % от тях са задържани на българо-турската граница. При опит за незаконно превеждане на хора през границата са установени 196 каналджии.

От 1 юли на българо-турската граница в участъка от ГКПП „Капитан Андреево“ до ГКПП „Лесово“ функционира Интегрираната система за контрол и наблюдение. Тя осигурява 100 % техническо покритие в този участък, като включва в себе си най-модерните електронни технологии за гранично наблюдение. Изграден е и Националният център за борба с фалшиви и подправени документи с 2 филиала – на морската и на българо-турската граници.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Русев
Русев
12.04.2013 21:52 21:52

емигранти

Back to top button