Регион

Благоустрояват община Ивайловград с 26 милиона лева

Image

Диана Овчарова

Община Ивайловград подписа договор за изготвяне на интегриран план за градско възстановяване и развитие. Безвъзмездното финансиране е на стойност 200 000 лева, съобщиха от ръководството на местната администрация.

В следващите 7 години в общината ще бъдат вложени 26 милиона лева, които ще бъдат вложени в ремонт и изграждане на улици, осветление, канализация, нови паркове, детски площадки и ще осигурят заетост на безработни лица.

Тези средства не спират по никакъв начин гарантирания бюджет на общината и не създават пречка при изпълнение на вече започнатите и кандидатстването по нови проекти, коментира кметът на общината Диана Овчарова. Ивайловград е един от 32-та града в страната, поканени за участие и получили безвъзмездно финансиране за изработването на интегриран план.

Общината е получила зелена светлина и от Държавен фонд „Земеделие” за стартиране на реалната работа по 4 проекта по Програмата за развитие на селските райони през 2012 г. Те са на обща стойност 6 млн. лева и по тях предстои да бъдат обявени 12 обществени поръчки. Това означава 15 км изцяло нови пътища, нов облик на сградите на читалищата, ново оборудване за тях, нов туристически информационен център и подобряване на услугите, предоставяни в сферата на туризма, каза Диана Овчарова.

Миналата седмица е бил подписан и договорът с Министерство на околната среда и водите по проект за почистване, озеленяване и облагородяване на общински терени и изграждане на детски кът за игра в Ивайловград на стойност 10 000 лв. Преди дни пък бе подписано и споразумение между министъра на икономиката, енергетиката и туризма и кмета на общината във връзка с предстоящото саниране сградата на училището в града.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button