Хасково

Най-малко 143 хасковлии ще получат извънредна помощ за отопление

Социалнон подпомагане143 лица и семейства от община Хасково, на които им е била отказана енергийна помощ за отоплителния сезон 2012 – 2013, ще получат извънредна финансова инжекция.

Социалната придобивка бе гласувана на заседание на Министерски съвет на 3 април тази година и е за онези, чийто доход е надвишавал до 10 лева диференцирания минимален праг.

Така 143 лица и семейства от общината ще получат помощта то 65,72 лева по служебен път без да подават молби. Сумата ще бъде изплатена до 25 април.

Всички останали, които смятат, че доходът им не надвишава минималния праг с повече от 10 лева и искат да се възползват от извънредната помощ за отопление, могат да подадат молби – декларации до 26 април в организираната специална приемна в сградата на дирекция „Социално подпомагане“ в Хасково. Тяхната помощ ще бъде изплатена до края на май по банков път или на касите на Български пощи според желанието на хората, заявено в молбите – декларации.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button