Хасково

Испански учители гостуват в СОУ „Паисий Хиледарски“

ImageГости от Испания са на обучителен семинар в СОУ „Св. Паисий Хилендарски“ в Хасково. 3-дневната визита е по повод спечелен проект на Регионалния образователен инспекторат по програма „Коменски“ в партньорство с хасковското и испанско училища и неправителствени организации.
Проектът е насочен срещу неравенствата между половете и цели ранната превенция сред учениците. Идеята е децата да разберат от малки, че съществуват различия между половете, каза Христина Боева, началник-отдел в РИО-Хасково. Първата среща по проекта се проведе в Испания, а сега партньорите връщат визитата в България. Трима учители, помощник-директорът на инспанското училище и двама представители на испанска неправителствена организация и Център за превенция срещу насилието се срещнаха с хасковските си колеги.

Първото нещо, което направило най-силно впечатление на гостите е силният шум, който вдигат децата в  коридорите на училището. В испанското училище било тихо, спокойно и нямало викове. За разлика от България, агресията при учениците там се проявявала едва в тийнейджърска възраст.  Хасковските учители пък са били впечатлени от работата на партньорите им относно емоционалното развитие на децата. Изграждането на толерантност в Испания е заложено във всички изучавани предмети, дори и по математика.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
gg
gg
17.04.2013 16:41 16:41

Сигурно и от тази програма е откраднала нещо директорката Нина Стайкова…. Няма по-крадлив директор в града, тежко му на училището и на учителите…

Анонимен
Анонимен
17.04.2013 18:05 18:05

KARADIMOWA NA MEHANOTO E PO KRADLIWA

Илиева
Илиева
17.04.2013 18:09 18:09

Явно е трудно да се напишат добри думи. Най-лесно е да се хули… пък дори и да не знаем за какво става дума.

666
666
17.04.2013 18:09 18:09

Всички са под крилото на най-големия ЛИСУГЕР-КРАДЕЦ шефа на РИО Иван Панайотов.. След изборите вече няма да го има.. и с него ще си заминат и протежетата му!!! Още малко им остана!!!

Анонимен
Анонимен
17.04.2013 18:21 18:21

МАЛКО НО ВЕЧЕ 23 ГОДИНИ УПРАВЛЯВА ЛАЛУГЕРА

Анонимен
Анонимен
17.04.2013 18:52 18:52

Нека краде, може прави го. Гадно е, но е така, а пък като не са я хванали и осъдили няма защо да коментираме. Ако имате сведения подскажете на съответните органи какво да търсят, мене ме интересува да променят образованието. Това безумие с делегираните бюджети е абсурдно – няма как да стане, докато го има него. Трябва да има наказания и то сериозни за учениците, но няма как – учителите ако наказват и гонят учениците, ще останат без работа. И ги оправдавам хората, че кой си рита заплатата. Оттук трябва да започне всичко, а не от тази че откраднала.

Back to top button