Хасково

Над 100 ученици се включиха в Маратон на четенето

Маратон на четенетоНад 50 второкласници и третокласници от училище „Климент Охридски“ участваха в Маратон на четенето, организиран от Детския отдел на Регионалната библиотека „Христо Смирненски“. Преди тях в маратона се включиха и първокласници от „Христо Смирненски“.

Инициативата бе посветена на седмицата на детската книга. Любознателните ученици се запознаха с автора на детски книжки Борислав Ганчев, популярен като Борко Бърборко. Освен че слушаха с интерес неговите стихчета и гатанки, децата отговаряха и на въпроси за по-известните български празници през годината.

Децата обичат да четат книжки, но не от препоръчителните списъци, коментираха от Детския отдел на библиотеката. Тяхна справка показва, че най-активният читател през миналия месец е била ученичката от „Иван Рилски“ Алиса Саадалах, а най-четени са книгите от поредицата „Лили Чудото“.

Класическите детски книги определено отстъпват на по-съвременните заглавия. Интересът към вампирите сред малките читатели вече отминава и те предпочитат приключенските и забавни томчета. В момента най- най-търсената книга и от момичетата и от момчетата е „Дневникът на един Дръндьо“ от Джеф Кини. От класическите издания най-четена е „Емил от Льонеберя“. Второкласниците срещали затруднения с „Пипи Дългото чорапче“ и не била сред предпочитаните.

Маратон на четенето  Маратон на четенето

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button