Хасково

Кандидат депутат лъже, че е навършил 21, изхвърлиха го от надпреварата

Таня ЗахариеваКандидат – депутат ненавършил 21 години, е заличен от листата на РЗС за Хасково, съобщи за Haskovo.info председателят на Районната избирателна комисия Таня Захариева. От решението, публикувано на сайта на РИК, става ясно, че поставеният под №10 Илиян Иванов е подписал декларация, с която гарантира, че отговаря на изискванията на чл.4, ал.1 от Изборния кодекс, според който „Право да бъдат избирани за народни представители имат българските граждани, които са навършили 21 години към изборния ден включително“.

Видно от ЕГН-то на Иванов и от направената справка в ГД „ГРАО“, членовете на Районната избирателна комисия в Хасково са установили, че Илиян Иванов не е навършил и няма да навърши 21 години към изборния ден.

На това основание РИК е заличила от листата на РЗС младият кандидат – депутат.

Две заявления са постъпили до този момент в комисията от включени в листите лица, които желаят доброволно да се откажат от изборната надпревара. Както Haskovo.info вече писа един от тях е Тодор Ташев от СДС. Неговият казус бе разгледан от ЦИК. От там днес връща документацията на Районната избирателна комисия, която да излезе с решение по случая.
Другият кандидат – депутат, искащ името му да бъде заличено от листите е Петко Ангелов от Коалиция „Център – свобода и достойнство“. Като основание за искането си той е посочил „лични мотиви“. Подобно на първия казус РИК – Хасково е оставила без разглеждане заявлението му.

Районната избирателна комисия е оставила без уважение и искането на областния координатор на „Движение България на гражданите“ Диян Бояджиев, да бъде променен реда на записване на кандидатите за народни представители в листата с номера 10 и 16.

Всички решения на РИК – Хасково могат да бъдат видени на сайта на комисията на адрес www.rik29.cik.bg. Онлайн излъчванията на заседанията все още не са започнали, тъй като видео системата не е инсталирана.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button