Регион

Мъж се опакова в рекордните 9 кг тютюн

ТютюнътМъж, опакован в 9 кг тютюн за пушене, задържаха митническите служители на ГКПП „Капитан Андреево“. Количеството е рекордно за такъв опит за контрабанда, защото облепянето на тялото с лекия, но обемен тютюн в това количество изисква сериозна подготовка и  умения у контрабандиста.

Нарушителят, който е 22-годишен мъж от Ямбол, е пътувал с лек автомобил с българска регистрация, идващ от Турция за България. По метода „анализ на риска“ митническите служители на МП Капитан Андреево селектирали колата за проверка, а на младия мъж извършили личен преглед. При него около корема, гърба и краката на 22-годишният мъж са открили пакети с общо 9 кг рязан тютюн за пушене.

На нарушителят е съставен акт по Закона за митниците за пренасяне на стока, за която се дължи акциз. За жителят на Ямбол обаче това е пореден опит за нелегално пренасяне на акцизни стоки без бандерол и за системна контрабанда случаят е предаден на Окръжна прокуратура Хасково.

От началото на годината до момента митническите служители на МП „Капитан Андреево“ са задържали над един тон тютюн, открит от тях при подобни опити за контрабанда.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button