Хасково

Екоинспектори спасиха 11 костенурки от бракониер

Image11 сухоземни костенурки, обект на бракониерство, бяха пуснати в естествената им среда днес, след като бяха спасени от екоинспекторите. Те са били открити в 52-годишен мъж от Харманли, съобщиха от екоинспекцията.

Бракониерът е бил спрян около 17:30 часа вчера на моста на река Марица от полицейски служители, които се натъкнали на влечугите. Пред униформените той твърдял, че ги уловил в землището на село Шишманово. Те са от вида шипоопашати и са били в добро видимо състояние.

След като от полицията са сигнализирали в РИОСВ – Хасково, днес костенурките са били пуснати в района, в който са намерени.
На територията на България са естествено разпространени два вида сухоземни костенурки – шипобедренна и шипоопашата. Сухоземните костенурки са световно застрашени видове влечуги, вписани в Червения списък на Международния съюз за защита на природата, напомнят от РИОСВ – Хасково. Те са приоритет за опазване от редица международни конвенции. Съгласно Българското законодателство тяхното събиране, задържане в плен, убиване и безпокойство се наказва според Наказателния кодекс.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button