Хасково

Затягат режима за неплатилите данък МПС

ImageПри заплащане на 100 % от данъка върху превозните средства, Общинската данъчна дирекция ще поставя холограмен стикер върху квитанциите за платен данък МПС. Стикетър е безплатен и ще бъде задължително доказателство пред органите, извършващи технически преглед. Предложението предстои да бъде гласувано на предстоящата сесия на Общинския съвет идния петък.

Въпреки че заплащането на този данък е задължително условие за минаване на годишен технически преглед, се оказвало, че това изискване на закона не се спазва. По улиците се движат превозни средства, чийто данък не е плащан с години, посочват от общината. Направената справка от Общинската данъчна дирекция показва, че към 31.01.2013 г. просрочените задължения за данък МПС възлизат на 2 692 000 лева.

Поставянето на холограмния стикер върху квитанциите за платен данък ще спре представянето на фалшиви документи пред пунктовете за технически прегледи и ще гарантира автентичността на документите. Вносителят на предложението – председателят на Общинския съвет Иван Иванов посочва, че до тази мярка са прибегнали и в Столична община, където от 1 юни също ще бъдат въведени холограмни стикери.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

13 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Кореняк.
Кореняк.
19.04.2013 12:53 12:53

Този Ив.Иванов знае ли че по закон аз мога да си платя данъка,на апартамент ли било,на къща ли било,на автомобил ли било чак на следващата година или на по следващата.Плащам си наказателните лихви .Каво се пенят тия двамата с Узунжовския циганин,не е*ават нито закони нито съд бе е*ати лакомията.
Ще отида в Ст.Загора да мина преглед и ще ме хванат за К*РА.Плащам когато имам пари,не стига че са най високите данъци в цяла България ами нямат наяда мръсниците…

Kelpie
Kelpie
22.04.2013 4:28 4:28

Да вкарат всичко по системата с кат
Като те спрат или в движение да те проверят за платен данък
А за просрочване щом караш ще плащаш за тази година
Иначе глоби

До ХХХХХ
До ХХХХХ
21.04.2013 21:05 21:05

С две думу -ТОЧНО.

ХХХХХ
ХХХХХ
21.04.2013 19:10 19:10

АМА ВИЕ СТЕ ЛУД ГОСПОДИНЕ НЕ ВИ ТРЯБВА ДАНЪК ЗА ДА МИНЕШ ГТП И СЪЩИЯ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПЛАТЕН КОГАТО 1ОВЕК ИМА ВЪЗМОЖНОСТ,НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА МЕ КАРА ДА ПЛАЩАМ КОГАТО НА НЕГО МУ ТРЯБВАТ ПАРИ

К*РЕНЯК
К*РЕНЯК
21.04.2013 9:20 9:20

До странен.Странен,плащането по банков път и онлайн плащане е направено да не се ходи до данъчното,а за това че мога да си платя и след три години с лихвите нещо да кажеш?И не става въпрос тука за това дали катажията е полицай или нещо друго,щото ти нещо май не си в ред.Тука става въпрос за ПУНКТОВЕ за ГТП КОИТО НЕ СА ДЪРЖАВНИ СЛУЖБИ и нямат право да бъркат в масивите на която и да е служба от държавния апарат.Защото има и ЗЗЛД КОЕТО ВОДИ В СЪДЪ,ако не знаеш какво значи това,това показва колко си тъп като долната част на гърбъти.
ПИОНЯЛ?

странен
странен
20.04.2013 20:48 20:48

Чукай си колкото искаш, само да не нацелиш някой пирон. И чети, като не можеш да мислиш. Иска се да си платил всичко изискуемо- на 100%. Януари месеца няма какво да дължиш за текущата година. Никой катанджия, инжинер или полицай не е длъжен да разчита платежните ти документи и да знае какъв данък си дължал и за кога си го платил, това има едно напълно безплатно нещо- хологтамка на приходната ти квитанция. Като се правиш на отворен- ако си платил по банков път и то правилно по правилната сметка и правилния код, значи няма да ти е проблем да си вземеш едно- пак безплатно удостоверение, че на тази кола няма тежести.
А тебе може да те ударя по главицата, та да се сетиш. А „миндил’ ще викаш на този който не те е научил на обноски:)
Хайде сега бегай да си мислиш врътките някъде другаде, защото явно все си минавал ей така

К*Р.ЕНЯК
К*Р.ЕНЯК
20.04.2013 20:11 20:11

До странен.
Да ти го начукам в калпавата уста,
никой не казва че не иска да плаща,плащане по законите а не по УЗУНЖОВСКИТЕ прищявки,ако
трябва да мина ГТП през януари м-ц трябва ли да съм платил данъка.Ами ако си платя по банков път какво,къде ще ударят печат,или на такъв като теб КАЛИКАНЗЕР ,НА ЧЕЛОТО И ПОСЛЕ В ДОЛНАТА ЧАСТ НА ГРЪБЧЕТО ти,миндил…

странен
странен
20.04.2013 17:17 17:17

Данъкът на МПС е задължително да е платен, а ти когато искаш си го плащай, дали тук , дали в Стара Загора или в гъза на георгафията. Тук няма значение кмет или каквото и да е било.
Закона си го е казал, но България е на това дережде, защото всеки иска да мине по пътя с най- малкото съпротивление.

http://www.autoreview.bg/advice/technical_information/read/184/godishen-tehnicheski-pregled-dokumenti-iziskvaniq-i-globi/

Като имаш кола- плащаш. Като нямаш пари- си продаваш колата. Казвам продаваш- не да ми я паркираш на някое местенце и да гние с години.

Като циганите сме- имам пари, оп напивам се и правя деца, ако имам пари ще ядат, ако не – хоп в домовете го оставям, а друг да му мисли

Няма да се оправим с това мислене!!!

dddd
dddd
20.04.2013 9:13 9:13

КАКТО ПРЕКРАСНО ЗНАЯТ БОРИСОВ И ЦВЕТАНОВ, ЧЕ ПОНЕ ДЕСЕТ ДЕПУТАТИ ОТ ГЕРБ СА МАСОНИ, КАКТО И ДЕЛЯН ДОБРЕВ ВПРОЧЕМ, И ВСИЧКИТЕ СА ОТ ЕДНА ВЕЛИКА ЛОЖА.
http://afera.bg/pozitsia/41717.html

ххххх
ххххх
19.04.2013 19:26 19:26

В БАЗАТА ДАННИ В ПУНКТОВЕТЕ ЗА ГТП НЯМА ДАНЪК МПС ТЕ НЕ СА ДЛЪЖНИ ДА ГО ИЗИСКВАТ. ДА ГЛАСУВАТ КАКВОТО СИ ИСКАТ НИЩО НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ ДОКАТО НЕ СЕ СЪГЛАСУВА С КАТ А ОТ ТАМ МНОГО „ОБИЧАТ“ КМЕТА И ОБЩИНАТА

Анонимен
Анонимен
19.04.2013 19:09 19:09

Еей пезефенци,като се сравнявате със София какво направили там,защо не направите данъците и боклука като там,защо не намалите безработицата като там?
Вие сте ДУШМАНИ НА НАРОДА ама и тая вода ще изтече че тогава да видим?

astra
astra
19.04.2013 17:25 17:25

Натискът върху България да извърши пълно разследване и да стигне до край по темата с незаконното подслушване продължава. След като вчера стана ясно, че случаят ще бъде разгледан от комисията по Граждански права, правосъдие и вътрешен ред (ЛИБЕ) на Европейския парламент, днес висш представител на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент, уверено заяви, че доказателства за незаконно подслушване има.

„За незаконни подслушвания от страна на Министерството на вътрешните работи се говори от доста отдавна в България. Тази обстановка съществува от няколко години, но сега вече има достатъчно доказателства истината да излезе наяве“, каза заместник-председателят на парламентарната група на Прогресивния алианс в ЕП Силви Гийом пред пред Радио Франс Интернасионал.

Според нея подалото оставка българско правителство не е спазило европейското право и е погазило правата на личността и личния живот на българските граждани, като е подслушвало незаконно свои опоненти, журналисти и бизнесмени. Гийом е категорична, че точно по тази причина Комисията по гражданските свободи, правосъдието и вътрешните работи в ЕП ще проучи случващото се в България.

Сигналът за масово незаконно подслушване бе подаден в прок*ратурата от лидера на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев, който го получил анонимно на пощата си. Гийом подкрепя позицията на Станишев и припомня, че едно от споменатите имена на подслушвани политици бе на еврокомисаря Кристалина Георгиева.

„Това вече наистина представлява огромен проблем пред състоянието на законността в тази страна. В случая това, което е много тежко е, не само, че българският закон е бил заобиколен, но и че това е засегнало грубо европейското право, правото на личността, на личния живот и конфиденциалността на телефонните комуникации“, казва още Гийом и добавя, че бившият вицепремиер и вътрешен Цветан Цветанов се укрива зад имунитета си на кандидат-депутат, за да избегне съдебно преследване.

ххххх
ххххх
22.04.2013 9:11 9:11

АЗ СЪЩО ПЛАЩАМ ВСЯКА ГОДИНА НО НОЕМВРИ ЗАЩОТО ТАКА ИСКАМ А И ПО ЗАКОН КАРАШ ЦЯЛА ГОДИНА С ДАНЪК ЗА ПРЕДХОДНАТА ХАЙДЕ СЛУГИТЕ НА КМЕТА НЕ ПИШЕТЕ ПОВЕЧЕ

Back to top button