Хасково

Ученици показаха техники за действие в извънредни ситуации

Ученическо състезаниеЗа 14-та поредна година ученици от цялата област се включиха в областния етап на ученическото състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“. То се проведе в училище „Васил Левски“, а негови организатори са Областната противопожарна служба, Регионалният инспекторат на образованието и Областният съвет на БЧК.

Във всеки от 10-те отбора участваха по 4-ма ученици, които трябваше да действат в различни извънредни ситуации. Преди същинската част, децата решаваха тест. След това те преминаваха по различни учебни центрове, където теглиха казуси със задачи за изпълнение.

Ученическо състезаниеСъстезателите трябваше да демонстрират умения по спасяване на удавник, да действат в условията на химически замърсявания и да правят неутрализиращи разтвори, да гасят пожари и оказват първа медицинска помощ на пострадали. Победителят в областния кръг на състезанието се класира за националния етап в София.

Преди днешната надпревара бяха наградени и най-добрите рисунки в конкурса „С очите си видях бедата“. От изпратените над 500 творби, журито е отличило 22.

 

 Ученическо състезание Ученическо състезание 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button