Хасково

Римският пир донесе награда на Ивайловград от международно изложение

НаграждаванетоИвайловградският щанд спечели наградата за „Оригинално представяне на продукт на културния туризъм“ от 10-тото издание на Международното изложение „Културен туризъм“ във Велико Търново.

Изпълняващият длъжността директор на Общински исторически музей Ивайловград Николина Райкова-Николова прие наградата, която представлява плакет с надпис от колоната на цар Иван Асен ІІ в църквата „Св. 40 мъченици“, изработени от скулптора Борис Борисов.

Изложението се проведе от 18 до 20 април. На площ от 300 кв. м над 60 изложители от 30 български общини и 15 чужди държави бяха разположили свои щандове.

НаграждаванетоКметът Диана Овчарова лично посрещна първите гости на ивайловградския щанд, а Николина Райкова-Николова се превъплати в ролята на древноримска робиня и изпълни ритуал на посрещане.

Както Haskovo.info вече писа най-атрактивната част от представянето на Ивайловград е възстановката на римския пир. Актьори изиграха част от музикално-поетичния спектакъл „Съзвездие, наречено любов“ на поета Ивайло Балабанов. Посетителите на изложението имаха възможност да се насладят на спектакъла сред възстановка на колонадата и част от басейна във вилата.

Оригинална римска лежанка и точни копия на древноримски чаши допринесоха гостите да се потопят изцяло във времето на разцвета на архитектурния паметник. В края на спектакъла всеки гост получи възможност да отпие глътка ивайловградски вино и да се почувства като господар на вилата, полягайки на господарската лежанка.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button