Регион

Норвежки университет дава сертификати на любители на птиците

ЛешоядВ Маджарово стартира 5 дневно обучение за разпознаване на птиците в природата – визуално и по издаваните звуци от хвъркатите . Успешно издържалите финалния тест ще получат сертификат, издаден от Норвежкия университет HiNT .

Целта на обучението е да подготвим и да включим повече участници в програмата за оценяване състоянието на широко разпространените птичи видове и средата, в която те живеят, обясниха от Българското дружество за защита на птиците.

С детски конкурс за рисунки Природозащитният център  „Източни Родопи“ в Маджарово отбелязва днешния Ден на Земята. Темата е  „Летящите символи на Източните Родопи“. Организаторите са подготвили още викторина с въпроси за защитените територии и редките животни и растения в Източните Родопи, интерактивни образователни игри за ученици, наблюдение със зрителни тръби и телескопи, разглеждане на постоянната изложба за опазването на лешоядите в България.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button