Хасково

Съветниците приеха отново обявения за нищожен фиш за неправилно паркиране

СесиятаОбразецът за фиш за неправилно паркиране, който бе обявен за нищожен от Хасковския административен съд, отново бе приет на днешната сесия на Общинския съвет.

Точката бе атакувана преди началото на сесията от представители на политическа сила. Наети доброволци раздаваха на всички съветници свитък с препечатка на две съдебни решения – едното на Хасковския административен съд, а другото на Върховния административен съд, касаещи текстове от Наредбата за обществения ред при използване на пътни превозни средства, обявени за нищожни.

Сесията

Иван Панайотов

„Говорихме си, че не е добре да обявяваме сесия преди избори, за да не се превърне заседанието в сцена за предизборна борба“, обяви от трибуната Иван Панайотов от ГЕРБ, визирайки раздадените материали. В тази връзка представителите на партията му поискаха или да бъде отложено заседанието, или да бъде отложена точката, предлагаща промени във въпросната наредба.

Не виждам нищо лошо да си поговорим за политика. В крайна сметка всичко, което става в страната е свързано с политиката. Проблемите трябва да се решават, а не да се отлагат във времето“, контрира председателят на Общинския съвет – Иван Иванов.  

Сесията

Смиляна Нитова

Смиляна Нитова от БСП пък обяви раздадените материали като дезинформиращи, защото представлявали две съдебни решения по различни дела. „Ясно е тези материали от кого са и към кого са насочени. Те са насочени към дезорганизация на обществения ред в Хасково„, обяви от трибуната съветничката.

„Аз като юрист и като представител на определена политическа сила съм „за“ спазване на законите в страната и еднакви критерии и изисквания към прилагането им. Обърнете внимание, че градовете, където и областните управители и кметовете са от управляващата партия, тази Наредба не е атакувана в съда“, допълни още Нитова. Като доказателство тя представи образци от фишовете, които се прилагат и ползват в Пловдив и Бургас.

Сесията

Себахтин Исмаил разглежда образците на фишове

„Ключът на проблема е другаде – къде да постъпват парите от глоби – дали в бюджета на общината или държавния бюджет. Целесъобразно е тези суми да постъпват в общинската хазна. Затова казвам, че подходът по спазване на законите и прилагането им е различен съобразно представителите на политическите партии. Аз ще подкрепя този текст и като съветник, защото искам да изпълнявам ангажиментите си към гражданите на Хасково, и като юрист. Нека съдът реши“, заключи Смиляна Нитова.

В крайна сметка решението беше прието във вида, предложен от вносителя на докладната – кмета Георги Иванов. Така ако на даден шофьор му бъде съставен фиш за неправилно паркиране и глобата се плати в 7-дневен срок, нейният размер автоматично се намалява наполовина. Нов момент е и това, че при изтичане на работното време на „синята зона“ автомобилите, задържани принудително със „скоба“, ще бъдат репатрирани на наказателния паркинг.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

10 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
26.04.2013 13:52 13:52

БОКЛУЦИ.ДАНО КМЕТА СЕ ЗАДАВИ.НЯМА НАЯЖДАНЕ, АЛЧНИЯ ЦИГАНИН.

читател
читател
28.04.2013 10:42 10:42

До кога кметът и приближените му съветници ще си играят на котка и мишка със законодателството в България и няма да уважават институцията съд и съдебни решения!? Как така съдът отменя нещо, като незаконосъобразно, а те отново ще го гласуват или тук закони не важат?! Ще за безочие и наглост?!

Анонимен
Анонимен
27.04.2013 14:10 14:10

Е чакай, пък ти сега ЗУТ! Има още парцели за раз(про)даване. А-а и площите по средата на кръговите движения. Как някой зам.кмет още не си е построил там къщичка с дворче?

bla bla
bla bla
27.04.2013 9:39 9:39

(ОБН. – ДВ, БР. 82 ОТ 2012 Г., В СИЛА ОТ 26.11.2012 Г.)

§ 123. (1) В 6-месечен срок от влизането в сила на този закон кметовете на общини, в които няма действащ общ устройствен план, внасят предложение в съответния общински съвет по чл. 124, ал. 1 за изработването на общ устройствен план.
(2) Финансирането на изработването на плановете се подпомага и със средства от държавния бюджет, които се предвиждат ежегодно в закона за държавния бюджет на Република България за съответната година.

нарушител
нарушител
27.04.2013 9:03 9:03

Красота – общината се дърли с държавата кой ще прибира глобите. И двете страни са материално заинтересовани от стимулирането на нарушениета, а това го казва почти в прав текст юрист на сесия… Остава да сложат по един билборд ХАСКОВО/БЪЛГАРИЯ БЛАГОДАРИ ЗА ВАШЕТО НАРУШЕНИЕ на всеки пункт за събиране на глоби. А колко нови работни места ще се разкрият… А който повдига въпроси, той също е нарушител

браво бе
браво бе
26.04.2013 20:47 20:47

Дезорганизация на обществения ред в Хасково всяват тези самите така наречени общински съветници. Те още малко и нов правилник за движението по пътищата ще гласуват. И ще глобяват на воля за каквото си поискат и така Хасково ще напълни хазната си. После ще напишат Нова Хасковска Конституция. Засега се самопровизгласиха за по-компетентни от няколо министъра, КАТ и съда, но могат и още да организират нещата

xaxa
xaxa
26.04.2013 18:04 18:04

Доброволците се наемат. Такава е практиката в цял свят. Например вижте UNV. Същественото е, че заплащането е символично.

бъра бъра
бъра бъра
26.04.2013 15:55 15:55

….“Наети доброволци …“ ???? Какво ме това бре джанъм , хем наети пък доброволци ????Брях …. гулямъ сти рапта , дъ гу знайти …..

гражданин
гражданин
26.04.2013 15:42 15:42

Тази Нитова преди години като беше адвокат на цигарена фабрика се е–ше с директора Бойко Кишков.Да не би сега да има нещо с кмета,а?

КОЙЧО
КОЙЧО
29.04.2013 12:03 12:03

какви съветници …….- ДУПЕДАВЦИ ???!!!

Back to top button