Хасково

Детски хор „Орфей“ със диплом и статуетка от международен фестивал

Хор ОрфейС награди за отлично представяне се завърнаха от София децата от Детски хор „Орфей“ с диригент Елена Цветкова. Певците участваха за втори път в Международния детски фестивал на изкуствата „Млади таланти“, където спечелиха диплом и статуетка за най-добре представил се хор. 

Фестивалът бе организиран от Министерството на образованието и Националния дворец на децата. Орфейци са пели в категория „Класически хорове“, където се е представил и най – старият детски хор в България – „Бодра смяна“.  Хасковските хористи са изпълнили три песни – „Святий Боже“, „Ду – ду бамба“ и „Сърдитко“.

На 11 май талантливите деца от Хасково отново ще пеят на софийска сцена. Те ще вземат участие в Международен детски фестивал за църковно – славянски песнопения и духовни песни, организиран от фондация „Дарби“. Орфейци са вече традиционни изпълнители на този утвърден хоров форум, тъй като са участвали във всички издания на фестивала.

За хасковската публика хористите подготвят специален концерт на 31 май, с който ще отбележат 35 години от създаването на този емблематичен за града ни състав, съобщи Елена Цветкова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ана Димитрова
Ана Димитрова
30.04.2013 10:10 10:10

Поздравления за хор „Орфей“ и неговия ръководител Елена Цветкова ! Браво , Лени ! Напред вървят тези ,които се трудят , а вие сте го доказали ! Най-доброто за един ръководител е да бъде оценен трудът му ! Честита да ви е тази престижна награда ! Попътен вятър и още повече успехи занапред !

възторжен
възторжен
30.04.2013 12:29 12:29

БРАВО!
Браво на децата, браво и на ръководителите! Хор „Орфей“ е една от емблемите на Хасково и с труд и ентусиазъм го доказва непрекъснато!

Даниела Ангелова
Даниела Ангелова
12.05.2013 17:16 17:16

Мила Елена, от сърце те поздравявам! Радвам се на товя ентусиазъм и на успехите на хористите. Исках да се свръзжа с теб, но си сменила телефона. Напиши телефон за възка. Бивш хорист съм (ЕСПУ „В. Левски“)

Back to top button