Хасково

Детска градина с концерт за толерантността

ПразникътПод мотото „Легендите оживяват“ децата от ОДЗ №18 „8-ми март“ в Хасково изнесоха концерт за толерантността.

„Идеята ни е да покажем как в градината възпитаваме у децата толерантност спрямо връстниците им от другите етноси.“, коментира пред Haskovo.info директорът Гергана Бочинова.

Така легендите оживяха с помощта на Хитър Петър, Настрадин Ходжа, веселите роми и танцьорите на български, турски и цигански танци.

ПразникътДецата играха, пяха и рецитираха стихове за приятелството и толерантността и показаха, че българи, турци и роми трябва да се уважават, защото живеят врата до врата.

С този концерт малчуганите от детската градина финализираха проект, по който работят в продължение на 5 месеца. „За това време децата се запознаха с тематични приказки и легенди, изучаваха бита на другите етноси, а наученото отразяваха в свои рисунки. Родителите също взеха участие в проекта като облякоха кукли в носии от различни етноси„, допълни Бойчинова.

Празникът Празникът
Празникът Празникът
Празникът Празникът
Празникът Празникът
Празникът Празникът

 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button