Хасково

Иззеха 46 кг риба от водите на язовир „Тракиец“

бракониерски мрежи, архивНад 46 килограма риба извадиха от бракониерски мрежи на язовир „Тракиец“ инспектори от сектор “Рибарство и контрол”. Нарушителите обаче не са задържани, съобщи за Haskovo.info началникът на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури в Хасково Костадин Костадинов.
Въпреки че язовир „Тракиец“ е под денонощна охрана, набезите на бракониерите не спират. Само преди два дни инспекторите се натъкнали на поредното нарушение. При обхода на водоема са открити и извадени от водата 5  бракониерски хрилни мрежи с обща дължина 250 метра. Те са иззети и е съставен протокол срещу неизвестен извършител. От мрежите е освободена и върната обратно във водата над 46 кг риба – около 40 кг шаран, 3,5 кг  каракуда и 3 кг бяла риба.

Под денонощна охрана е и язовир „Ивайловград“, който също често е обект на бракониери. Оттам също са иззети бракониерски мрежи и е конфискувана лодка.

От Агенцията напомнят, че до края на май е в сила забраната за улов на риба. Тя се отнася за всички пролетно-лятно размножаващи се видове, заради размножителния период на рибата и хвърлянето на хайвера.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
08.05.2013 12:07 12:07

prodalgavaite,aktove ,boi i e*an za neshtastnicite-brakonieri!!!ste vidite za kakvo stava vapros skapaniaci-brakonieri?!!!

petio
petio
08.05.2013 17:33 17:33

za6to valio ne kaje kolko bqla riba skri i pribera ot tezi mreji li44no az podadoh signala na 112 bqx na qzovira i vidqh vsi4ko za6to ne pi6ete tezi raboti da znaqt kvi gi varshat iara sled kato ivadqt mrejite daje sam 4ul 4e i gi prodavt

Back to top button