Регион

Превозвачи блокираха „Капитан Андреево“

БлокадатаБългарски превозвачи блокираха движението на товарни автомобили през граничен пункт Капитан Андреево тази сутрин в знак на протест срещу рестрикциите, налагани от турска страна на българския бизнес.

Според българските превозвачи турските власти непрекъснато пречат на бизнеса като спират товарите с дни на границата и са наложили куп рестрикции срещу тях. Митническите власти в южната ни съседка дори изпратили писмо, с което дават указание българските автомобили да бъдат спирани.

 За няколко часа на границата се натрупа около 5-километрова опашка от камиони, които не бяха пропускани през пункта. На място пристигнаха заместник – министърът на транспорта Албена Лазарова и ръководството на Държавна автомобилна администрация.

БлокадатаТе обясниха на превозвачите, че са запознати с проблемите им и непрекъснато водят разговори с турската страна, за да намерят изход от ситуацията, но засега преговорите са безуспешни.

Затова българските власти са предприели реципрочни мерки спрямо турските превозвачи. Така за последните няколко дни са проверени над 2000 турски товарни автомобила.

През целия ден днес ГКПП Капитан Андреево ще бъде блокиран. Ще се пропускат само леките автомобили. Утре превозвачите ще затворят и ГКПП Лесово.

Двата гранични пункта ще останат затапени докато не бъде намерен вариант за достъп до турския пазар на нашите превозвачи.

Блокадата Блокадата
Блокадата Блокадата

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
СТРАНЕН
СТРАНЕН
09.05.2013 11:50 11:50

Така се прави, не може турските дефектини стоки да се изливат на нашия пазар- не казва че няма качествени стоки, но те не идват тук, или много рядко, а ние да не можем да изнасям за там. И ако можем, леко да ни спъват на границата при обработката на документите. Да не би нашето агнешко да е лошо- не, но пък е 2 пъти по- евтино, нали?! Нека някой да каже успял ли е да изнесе за Турция?

Анонимен
Анонимен
09.05.2013 13:26 13:26

Само не знам защо два дни преди изборите!

NosferatuBG
NosferatuBG
09.05.2013 15:35 15:35

zashto ne praveha takiva problemi kogato prez 1990 byah na slujba v kapitan andreevo na zastavata otzad zad seloto minava liniyata i godina i polovina nikoy ne se zayajdashe s balgarskiyte tovarni vlakove koito na den po tri vlaka patuvaha za turciya sas balgarski kravi i teleta tva sa vseki den bez izklyu4enie godina i polovina po tri vlaka s po 30 vagona 4e i pove4e .!!!a sega izvednaj se okazahme ne izgodni da vnasyame nashi stoki v turciya .tarikati nedni mislyat si 4e vinagi shte e..t balgaria.

Back to top button