Регион

Задържаха 16-годишни пребивали и ограбвали възрастни хора

Полиция, илюстрацияДимитровградски криминалисти задържаха 16-годишни серийни грабители, нападали възрастни хора, съобщават от Областната дирекция на МВР. Полицаите предприели издирване след обаждания през 15 минути на спешния телефон от потърпевши от дръзките атаки. Полицейските служители установили, че непълнолетните влизали в домовете на хората и със сила и заплахи ги принуждавали да им предадат пари и вещи.

Първият регистриран случай е снощи около 20 часа. Младежите  счупили стъклото на прозорец на дома 72-годишен димитровградчанин и откраднали два ръчни часовника, хендс-фри и флаш памет. Пет часа по-късно, към 1 часа тази нощ грабителите нападнали в дома на 73-годишна димитровградчанка на улица „Р.Даскалов“. Затиснали я с възглавница и под заплаха с нож я принудили да даде всичките си пари – 20 лева.

20-тина минути по-късно на същата улица грабителите опитали да нападнат и 79-годишен мъж, като преди това спрели тока в дома му като изключили бушоните. Двамата грабители пребили с дървени сапове възрастния мъж, но не открили пари и ценности. Оттеглили се и се насочили към ул. „Стоил войвода“. В една от къщите успели да отворят алуминиевата врата, нанесли побой на 73-годишния собственик и му отнели часовника.

В хода на работата непълнолетните признали за извършените от тях грабежи, като разказали и за друг случай от вчера на ул. „Вела Пеева“. Там счупили прозорец и проникнали в къщата на 87-годишна жена. След побой й отнели сребърен синджир и 8 лева. На тръгване дори взели ключовете на жената. Полицаите я открили днес заключена и я откарали за лечение в Спешния център.

16-годишните момчета са задържани по образуваните досъдебни производства. Работата за изясняване на престъпната им дейност продължава.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
БЕСЕН
БЕСЕН
10.05.2013 19:38 19:38

НА БЕСИЛКАТА! Без жал и бавене!

Back to top button