Хасково

Камион се стовари върху къща, една жена в шок

КамионътТоварен камион, натоварен с тон и половина пясък, се заби зрелищно в къща. Инцидентът стана на хасковската улица „Преображение“ 8 около 15 часа днес. Жив късмет е, че при катастрофата няма пострадали хора. В шок обаче е Донка Петкова, която по това време си почивала на леглото в дома си, което било точно до стената, поела жестокия удар.

Зад волана на товарния Мерцедес бил 55-годишният Халил Адем от Хасково. Той вървял по стръмната улица, но заради големия товар, камионът не можел да я изкачи. Затова решил да превключи на първа скорост. Изведнъж обаче спирачките и ръчната отказаха и камионът тръгна назад, обясни пред Haskovo.info шофьорът. Близо 50 метра товарното возило се движило назад, след което се забило със страшна сила в жилищната кооперация. От удара са полуразрушени терасата и стълбите, водещи към къщата.

КамионътСамо съпругата ми е била по това време в жилището. Тя работи в Химкомбината и днес има почивен ден. Била е на леглото, което е точно до стената, където се е ударил камиона. Много е изплашена и непрекъснато плаче. Каза, че се е чул страшен удар, обясни през сълзи Никола Петков. Щетите са големи, но шофьорът обеща, че ще ги поеме, допълни той. Потърпевшият дори не помнеше дали имотът му е застрахован. Доста са щетите, всичко трябва да се прави наново, притесняваше се той. Разказа, че досега тук не е имало подобни инциденти, но от другата страна на улицата преди време кола също се забивала в къща.

Шофьорът Халил Адем бе тестван с дрегер за алкохол, но пробата се оказа отрицателна. Той се занимавал с животновъдство. Категоричен бе, че камионът му, производство 1996 година, е изряден и е минал всички необходими технически прегледи. Важното е, че няма пострадали хора, защото можех да ударя и някой пешеходец, щетите се оправят, каза Халил и потвърди, че ще помогне на пострадалите да ремонтират жилището си.

Катастрофиралият камион бе изтеглен с помощта на кран.  

Камионът Камионът
Камионът Камионът
Камионът Камионът

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
09.05.2013 16:35 16:35

tfa nee Bmw we tapaci ,, xaxa

123456
123456
09.05.2013 17:11 17:11

ne znam koi e tapaka,ama mai si ti kade ti pi6e BMW……pi6e Mercedes…

Back to top button