Хасково

ГКПП „Капитан Андреево“ отворен, превозвачите вдигнаха блокадата

ПротестътБългарските превозвачи, които в знак на протест срещу рестрикциите, налагани от турска страна на бизнеса, затвориха ГКПП „Капитан Андреево“, вдигнаха блокадата.

„Срещнахме се с турската страна, с началника на митницата на Капъ Куле и получихме уверение, че българските тирове няма да имат никакви проблеми при преминаването на границата, докато на висше ниво българският и турският министър на транспорта не постигнат споразумение„, съобщи за Haskovo.info членът на управителния съвет на Българската асоциация на сдружението на автомобилния транспорт Илиян Филипов.

ПротестътТова е причината около 15:30 часа превозвачите да се оттеглят и движението през ГКПП „Капитан Андреево“ за тежкотоварните автомобили да бъде отворено.

Haskovo.info припомня, че граничния пункт бе блокиран рано тази сутрин. Според българските превозвачи турските власти непрекъснато пречат на бизнеса като спират товарите с дни на границата и са наложили куп рестрикции срещу тях.
За няколко часа на границата днес се натрупа около 5-километрова опашка от камиони, които не бяха пропускани през пункта. На място пристигнаха заместник – министърът на транспорта Албена Лазарова и ръководството на Държавна автомобилна администрация.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button