Хасково

Виртуози зад волана въртят гуми в Автото

СъстезаниетоДесет дванайсетокласници от Професионалната гимназия по транспорт в Хасково показаха завидни шофьорски умения. Това стана по време на традиционното вече състезание за майсторско управление на МПС.

Състезателите бяха зрелостници от специалностите „Автотранспортна техника“ и „Електрообзавеждане на транспортна техника“. Сред тях бе и Иван Василев, който стана трети на Националното състезание „Най-добър автомонтьор и водач на МПС“, което се проведе в края на април в Казанлък, похвали се директорът на гимназията  Стоянка Петрова.

Виртуозите зад волана трябваше да преминат по трасето за най-кратко време, като заедно с това се отчиташе и факторът – прецизност.

СъстезаниДванайсетокласниците шофирайки пренасяха чаша с вода, преминаваха по крива на преден ход, следваше кръгово движение, паркиране на преден и заден ход, отново крива на преден ход и финал. Очаквано най-добър бе отново Иван Василев, който преодоля трасето за 52,66 секунди. След него се наредиха Али Дормуш с 53,38 секунди и Емрах Ариф с 55,2 секунди.

За финал учениците имаха възможността да се насладят на демонстрация по картинг. Както Haskovo.info вече писа Професионалната гимназия по транспорт в Хасково е първото училище в областта, което разполага с картинг писта. От следващата година този вид спорт ще се изучава като извънкласна дейност. От това предизвикателство ще могат да се възползват само най-ученолюбивите и най-редовни ученици.

Състезани Състезани
Състезани Състезани

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button