Хасково

Новобранците в хасковското поделение положиха клетва

КлетваНовоназначените военнослужещи от 31 механизиран батальон положиха военна клетва. Тържественият ритуал под командването на началника на III-та механизирана рота кап. Румен Везев се проведе на плаца на хасковското военно формирование 52 740.

Новите попълнения в поделението, които бяха назначени след полагане на изпити, са 75. 5 от тях са жени. Днес клетва обаче положиха 57, тъй като останалите вече са били на служба в армията и са давали тържественото обещание. Пред командира на поделението и десетки свои близки военнослужещите се заклеха да служат честно на народа си, да спазват конституцията, законите на страната и военните устави.

Българският войник е признание, не е задължително да бъде в окопите и с оръжие в ръка. Важното е да се чувства войник, обърна се към новоприетите командирът на поделение 52 740 подп. Данчо Николов. 10 май е ден, който никой от вас няма да забрави, защото заставате пред българското и бойното знаме в знак на преклонение пред загиналите за свобода. От вас ще се изисква мъжество, достойнство и чест, заяви той.

Междувременно в поделението е обособен кът за излагане на знамена, участвали в мисии и операции. Знаме HELBROC е едно от знамената в Алеята на славата на 31-ви механизиран батальон. Участвало е в бойна група HELBROC BG 2, сформирана от батальона през 2008 г. Подарено е при сертифицирането на групата от бригаден генерал Димитър Шивиков, който тогава е командир на бойната група. Знамето е развято по време на международно учение в Гърция, а при завръщането му в България е осветено в Рилския манастир.

Знамето на рота „Алтея“ е развяно в база Бутмир в Сараево, Босна и Херцеговина. Знамето на 3-та механизирана рота участвала на мисия в Кабул и Афганистан не е напускало страната. Във военната база в Кабул са били развявани двата изложени български флага. В Кабул е бил развян и флагът на НАТО. 

Клетва  Клетва 
 Клетва  Клетва
 Клетва  Клетва

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Hristo Dimitrov
Hristo Dimitrov
11.05.2013 19:10 19:10

Kap. Georgi Georgiev – NAI GOLEMIQ!

e6o
e6o
13.05.2013 11:49 11:49

golqm selqnin

Back to top button