Регион

София Филм Фест гостува за първи път в Ивайловград

ImageЧетири дни, посветени на киното, стартират на 28 май в Ивайловград. По този повод за първи път в града ще гостува София филм фест.

„София Филм Фест в Ивайловград“ е част от мащабната инициатива „София Филм Фест – национален проект за кино“, която екипът на Арт Фест реализира от 2010 година. Тя включва международния кинофестивал „София Филм Фест“ с издания в София, Бургас и Пловдив през март, регионалните издания на СФФ – в над 15 града на България, които се реализират като част от международния проект „Операция Кино“ и младежкото издание на фестивала – „СФФ за учащи“.

Събитието се осъществява с подкрепата на Националния Филмов Център. Лично директорът на София Филм Фест Стефан Китанов ще открие първото издание на „София Филм Фест в Ивайловград“ на 28 май. Началният час на прожекцията е 19:00 часа, а филмът е мащабната копродукция „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде“ на режисьора Стефан Командарев по едноименния роман на Илия Троянов и с музика на Стефан Вълдобрев.

Със своите 30 международни награди, участие в близо 100 фестивала, разпространение в над 100 държави от пет континента през 2010 избран сред 9-те номинации за чуждоезичен „Оскар“ филмът е едно от върховите постижения на родното кино. Любопитството към „Светът е голям…“ ще е очаквано за Ивайловград, където Стефан Командарев засне голяма част от новия си филм „Съдилището“.

Прожекциите са предвидени за голямата зала на Читалище „Пробуда 1914“, а входът е свободен.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button