Хасково

Японци с интерес към хасковското вино, посланикът им сади вишни

СрещаЯпонците проявяват интерес към виното, произвеждано в Хасковско и е възможно съвсем скоро да започне износ към страната на изгряващото слънце. Това стана ясно след среща на кмета Георги Иванов с посланика на Япония в България Такаши Коидзуми.

Общинската администрация вече е изпратила покани до японски бизнесмени, които се очаква да посетят Хасково през ноември. Тогава те ще се срещнат не само с производители на вино от региона, но и с представители на цялата хранително- вкусова промишленост, съобщи пред Haskovo.info Георги Иванов.

СрещаСътрудничеството между Хасково и Япония засега е основно в културната сфера. Преди 4 години японският народ дари 341 милиона йени за изграждането на музея на тракийското изкуство край Александровската гробница. Миналата година България е била посетена от 12 000 японски туристи, обяви посланикът.

Днешното посещение на Такаши Коидзуми е именно във връзка с годишнината. На финала той и кметът засадиха японски вишни пред музея.

 

Среща Среща

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button