Регион

Превозвачите блокираха граничните ни пунктове с Турция

ПревозвачиВ 8:00 часа тази сутрин български превозвачи блокираха граничните граничните ни пунктове с Турция. Тирове паркираха пред бариерите на ГКПП Капитан Андреево и ГКПП Лесово и така затапиха българо – турските граници.

Причината за крайната мярка са рестрикциите, налагани от турска страна за българския бизнес. Превозвачите са категорични, че турските власти непрекъснато им пречат да си вършат работата като спират товарите им с дни на границата без да обясняват защо е необходимо това.

ПревозвачиHaskovo.info припомня, че това е втория протест в рамките на една седмица. Първият се състоя в четвъртък преди изборите на ГКПП Капитан Андреево. На място пристигнаха заместник – министърът на транспорта Албена Лазарова и ръководството на Държавна автомобилна администрация.

След разговор, българската страна получи уверение от турските власти, че докато не се състои срещата между министрите на транспорта на двете страни, превозвачите ще минават безпроблемно границата.

ПревозвачиЗа да не нажежават предизборната обстановка в страната превозвачите отстъпиха, но останаха в готовност. Тогава те обявиха, че ако до срещата на високо равнище и един български тир бъде спрян безпричинно, те ще блокират и двата гранични пункта с Турция.

По данни на превозвачите през изминалата седмица десетки български товарни автомобили са престоявали по 24 часа преди да бъдат пуснати в Турция. На някои дори им се е наложило да  платят, за да продължат курса си.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button