Хасково

155 деца са изследвани за затлъстяване

Закуска155 ученици от Хасковска област са включени в „Европейска инициатива на СЗО за наблюдение на затлъстяването при децата“. В извадката са попаднали училища от Хасково, Димитровград, Свиленград, Радиево, Узунджово и Българин.

Екип от експерти направи антропометрични измервания на децата от първи клас от определените учебни заведения и анкетно проучване на семейната и училищна среда, съобщи Нина Николова от РЗИ. Данните са изпратени в столицата, резултатите ще бъдат готови през есента. Досегашните наблюдения показват, че 13-14% от малките ученици са с наднормено тегло, което крие рискове за здравето им.

11-годишната Мария Митева от Хасково печели втора награда на традиционния конкурс за рисунки „Не на цигарите“, който се радва на голям интерес.. Утре тя ще получи отличието си на церемония в София.

В събота доброволци ще раздават по улиците и в заведения в Хасково информационни материали и презервативи по повод Деня за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН. Началото на акцията е в 10 ч., информираха още от отдел „Профилактика на болестите и промоция на здравето“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button