Хасково

Хулиганите, трошили в заведение в Криво поле, остават в ареста

ImageРайонният съд в Хасково остави в ареста 25-годишния Александър Янакиев и 44-годишния Боньо Бонев. Двамата бяха задържани по обвинение за хулиганство на 13 май, след като нахлули в заведение в село Криво поле и изпочупили част от инвентара му.

Собственикът на въпросното заведение дължал пари на бащата на Александър. Това била и причината двамата мъже да нахлуят в кръчмата. Според обвинението те са оправяли заплахи, държали са се агресивно и са хвърляли предмети. При задържането им от полицаите Александър и Боньо са оказвали съпротива и са обиждали униформените служители с думите „мишки“ и „боклуци“. И двамата са многократно осъждани. Заради криминалното им минало, опасността да се укрият и извършат ново престъпление, прокурорът поиска най-тежкото наказание – мярка задържане под стража.

Адвокатите на подсъдимите – Георги Зарчев и Димитър Георгиев обвиниха прокуратурата в спекулации, защото в случая не ставало въпрос за хулиганство и нямало данни за извършване на такива действия. Според тях извършителите действали заради лични подбуди. Адвокат Зарчев изтъкна, че полицейските служители са действали неадекватно, тъй като подсъдимите са се качили в личната си кола и от село Малево до птицекомбината в Хасково униформените служители са карали след тях с полицейския автомобил. Не им е била взета дори проба за алкохол. Защитниците настояха за мярка парична гаранция или домашен арест.

Съдът прецени, че заради лошите им характеристични данни и високата степен на обществена опасност, двамата трябва да останат в ареста. Решението може да бъде обжалвано пред Окръжния съд в Хасково в 3-дневен срок.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button