Хасково

95% от седмокласниците на изпит, преразказват от „Акулата“ на Лев Толстой

Изпитът след 7 клас2025 от общо 2124 седмокласници се явиха днес на външното оценяване.

Отличници са хасковските училища ОУ „Христо Смирненски“, ОУ „Св. Иван Рилски“, ОУ „Климент Охридски“ и ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, където посещаемостта е на 100%.

Най-много неявили се има в СОУ „Желязко Терпешев“ в Любимец и СОУ „Неофит Рилски“ в Харманли. Там по 8 седмокласници са проспали днешния изпит. В училището в село Славяново не са се явили 6 ученици, а в школото в село Бисер и в СОУ „Д-р Петър Берон“ по 5.

Изпитът след 7 класИзпитът се състои от 2 модула. Първият е задължителен за всички и включва 25 въпроса със затворен и свободен отговор. Тази част от външното оценяване може да донесе на учениците максимум 65 точни.

Вторият модул е само за тези, които искат да кандидатстват в елитните гимназии. Той представлява преразказ върху непознат текст и носи най-много 35 точки, допълни Панайотов. Днес учениците ще трябва да преразкажат „Акулата“ на Лев Толстой.

Ако не се явят на външното оценяване, седмокласниците няма да имат текуща оценка от този изпит. Лишени са и от възможността да кандидатстват в профилираните гимназии, коментира началникът на Регионалния инспекторат по образоване Иван Панайотов.

Изпитът след 7 клас Изпитът след 7 клас

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
kiril
kiril
21.05.2013 12:33 12:33

a ako ne hodqt 2-modul 2 li imat za maturata

..
..
21.05.2013 13:00 13:00

poprincip 2-rimodyl ne e zadaljitelen obache pak toi dava nai mnogo tochki ..

Nicole
Nicole
21.05.2013 13:59 13:59

Тестът беше лесен, а преразказът – лесно-запомнящ се и приятен за преразказване! Дидактическата задача бе да го преразкажем от името на артилериста. Надявам се да съм се представила отлично! 🙂

Back to top button