Хасково

„Водопади“ от цветя ще красят центъра на Хасково

Проектът„Водопади“ от цветя ще красят центъра на Хасково. Жителите и гостите на града ще могат да видят ново и различно озеленяване, което досега не е показвано в областния град.

По пешеходните зони ще бъдат засадени декоративни форми на кедър и бонсаи, различни видове магнолии и цъфтящи ружи, съобщи на пресконференция днес началникът на отдел „Екология“ към кметството Венета Тенчева.

ПроектътТова ще стане възможно благодарение на спечелен от община Хасково проект на стойност близо 5 милиона лева за облагородяване на градската среда.

Проектът ще се разгърне на площ от 30 дка и ще обхване пл. Общински, пл. Свобода, пространството пред Читалище „Заря“, теренът северно от читалището и улица Сан Стефано до паметника на Капитан Петко войвода.

Проектът„Това ще бъде естествено продължение на вече реализираната градска част, която бе изградена със собствени средства преди около 10 години“,  допълни главният архитект на общината Кремена Цонева.

Разработката предвижда и цялостна подмяна на подземните комуниикации.

Проектът на администрацията е включвал и реконструкция на прилежащите централни улици, но за тази дейност пари на този етап не са отпуснати.

Ако останат средства по оперативната програма е възможно и вторият етап от проекта да получи финансиране, изрази надежда заместник – кметът Нели Станева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button