Хасково

Росица Димова и Красимир Кръстев с награди от културния министър

НаграждаванетоВ навечерието на 24 май секретарят на читалище „Пейо Яворов“ – Хасково Росица Димова и председателят на читалище „Заря“ Красимир Кръстев получиха грамоти от министъра на културата Владимир Пенев.

Церемонията по връчването на годишните награди на изявени творци и дейци на културата се проведе на Сцена 17 в културното ведомство.

Росица Димова е била отличена за дългогодишна читалищна дейност – 30 години. Тази година тя празнува и 60-годишен юбилей, на който ще представи и първата си стихосбирка „Жена да бъдеш“.

НаграждаванетоТова е втората награда за Росица Димова от министерството на културата. Първата – плакет й бе връчена през 2007 година от тогавашния министър на културата Стефан Данаилов.

Председателят на ОНЧ „Заря“ Красимир Кръстев тази година получи грамота от министър Владимир Пенев за дългогодишната си работа като председател на културното средище и по повод 155-годишнината на читалището.

В навечерието на 24 май Министерството на културата отличи близо 50 артисти от различни изкуства и дейци на културата от цялата страна.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button