Хасково

Ученик организира курсове по водна аеробика за инвалиди

Спорто училищеКурсове по водна аеробика ще организира футболистът Атанас Илчев от СОУ Желязко Терпешев в Любимец. Единайсетокласникът обмисля да развива тази дейност на семейния басей в южния град още  това лято.

Идеята е да се даде старт на тази социална дейност, тъй като тя е полезна за хора с увреждания. Аеробиката във вода е идеална  за физическа активност, защото поддържа организма в правилната поза и увеличава интензивността на мускулната работа, обясни Атанас Илчев.

Спорто училище

Атанас Илчев (вляво)

Уменията и знанията по водна аеробика любимчанинът е придобил по време на обучение в Италия. Както Haskovo.info вече писа това стана в началото на април. 18 ученици от Спортно училище „Стефан Караджа“ – Хасково и двама млади футболисти от Любимец станаха инструктори по водна аеробика.

В рамките на близо триседмичния им престой в „страната на ботуша“ те се запознаха  с характеристиките, особеностите и новостите на професията.

Днес учениците получиха официално сертификат Europass молбилност, който ще им помогне при кандидатстване за работа в чужбина. С международно признания документ се сдобиха и преподавателите им Димитринка Алексиева и Димитрия Найденова.

Спорто училище Спорто училище
Спорто училище Спорто училище

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button