Хасково

Дъждът премести празника в читалище „Заря“

24 майНай-свидният марш „Върви, народе възродени“ в изпълнение на духовия оркестър на общината изправи на крака дошлите на честването на 24 май  в читалище „Заря“. Заради лошото време от естрадата на площад „Свобода“ тържеството се пренесе на закрито.

24 майНека се преклоним пред пиедестала на нашите първоучители Светите братя Кирил и Методий, каза в словото си Васил Несторов – директор на хуманитарната  дирекция в  общинската администрация. От името на кмета на общината Георги Иванов той връчи награди на секретаря на читалище „П. Яворов“ Росица Димова и на дългогодишната директорка на Регионалната библиотека „Хр. Смирненски“ Тонка Койчева.

Честит празник на всички, които не биха заменили кирилицата с латиница. Така каза димитровградската учителка Живка Ненова, която днес получи почетното отличие „Неофит Рилски“.

24 майНачалникът на регионалния инспекторат по образованието Иван Панайотов връчи престижната награда на Министерството на образованието, младежта и науката на шестима педагози в Хасковска област, за които Haskovo.info писа, за техните високи постижения в развитие на образователната сфера.

Началото на празничния концерт сложи мажоретният състав „Хасково“, последван от балета „Тангра“,  Дует „Ритъм“ и Нели Александрова от ОУ „Н. Й. Вапцаров“, детската вокална група „Пейте с нас“ от ОУ „Св. Климент Охридски“, Формация за модерен балет „Рона“,  брейк и хип – хоп формация „Крейзи степс“, фолклорен танцов ансамбъл „Хасково“.

 24 май  24 май
 24 май  24 май
 24 май  24 май
 24 май  24 май
 24 май  24 май
 24 май  24 май
 24 май  24 май

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button