Хасково

Ресторантите в областта изрядни за баловете

Ресторант, илюстрацияВ нито един проверен ресторант в областта не е открито нарушение по време на баловете, съобщиха за Haskovo.info от Областната дирекция по безопасност на храните в Хасково.

Инспекторите са проверявали документацията, санитарно – хигиенното състояние на обекта, правилното съхранение на продуктите в хладилниците и наличие на стоки с изтекъл срок на годност, но не са открили нередности.

През изминалата седмица от местната структура на Агенцията по храните са извършили общо 116 проверки. Съставили са 5 акта. Три от тях са в Димитровград. В магазин за хранителни стоки са открити 3 килограма кайма без етикети. Местният продукт е насочен към екарисаж, а собственикът на магазина ще отнесе глоба от 250 лева.

Санкция от 500 до 1000 лева ще има и за собствениците на пицария и още един хранителен магазин в бригадирския град. Причината – непълно водене на дневниците за входящия контрол и лоша хигиена.

Бистро в Свиленград е с акт заради служител без здравна книжка. Глобен ще бъде съдържател на хранителен магазин заради лоша хигиена.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button