Хасково

Увеличава се агресията срещу екипите на Спешна помощ

ЦСМП - ХасковоНапоследък агресията спрямо екипите на Спешна помощ в Хасковско се увеличава, алармира началникът на ЦСМП д-р Петя Радева. Все по-чести са случаите, в които близки на пострадали се заяждат с дежурния персонал, защото им се струва, че линейката закъснява, каза д-р Радева.

Като един от най-фрапантните случаи на агресия спрямо медиците, тя посочи инцидента в Свиленград миналата година . Тогава подпийнала компания изпотроши стъклата и лампите на филиала на Центъра за спешна помощ в граничния град. „За щастие пострадали медицински лица от работната смяна нямаше“, припомни д-р Радева.

Тя допълни, че служителите от региона ще се включат в националния протест и ще подкрепят колегите си от София, които преди дни бяха нападнати от компания пияни младежи.

Недоволството си служителите на ЦСМП – Хасково ще изразят като поставят поставят лентички на реверите с надпис „Ние протестираме. Не на насилието“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
и аз срещу тях
и аз срещу тях
28.05.2013 9:31 9:31

а защо не попитате доктор Радева само заради закъсненията ли хората недоволстват
г-жо Радева ако вашите служители си вършат работата спрямо клетвите които са положили, а именно да спасяват човешки живот не смятам че хората ще недоволстват – доскоро аз нямах мнение по въпроса, но след като линейка отказа да вземе бащата на моя приятелко, който получил инсулт – нещата се промениха – наложи се да викнат втора линейка след като от първата не само че отказали да го вземат, но и дали на майка й да подпише бланка че тя се е отказала от медицинските им услуги- а човека въпреки настъпилия инсулт все още е бил в кондиция и е говорел макар и бавно, но естествено докато дойде втората линейка вече е бил парализиран в дясно и не е можел да говори
Е д-р Радева – ако вие бяхте на мястото на съпругата в това семейство какво щяхте да изпитвате към хората, които са дошли видяли са че е инсулт и нищо не са направили за човека ( но естествено не са забравил да си вържат гащите като бутнат декларацията за отказ в ръцете на шашнатата жена)….

Иво
Иво
28.05.2013 15:10 15:10

А ние които чакаме с часове да пристигне шибаната линейка? Ами техният живот им е скъп и протестират а на хората които се нуждаят спешна помощ закъснявате с часове.

tanq
tanq
28.05.2013 15:52 15:52

Ами д-р Радева някои от вашите хора като не могат да разграничат инфаркт и депресия как ще окажат реална първа помощ.Изпратете ги на к*рс за оказване на първа помощ.Депресията няма нищо с инфаркта.

иво
иво
24.06.2013 10:50 10:50

Спешната помощ не е такси. Да стоиш болен 2 дни и да не си търсиш личния лекар и да мислиш, че като дойде линейка всичко ще се оправи. Линейките са за спешни ситуаций, за всичко друго си имате лични лекари.

Back to top button