Хасково

64 от ОДЗ „Елхица“ подобриха българския си

КонцертътС концерт „Ритми и багри“ децата от ОДЗ №11 „Елхица“ доказаха умението си да живеят в културно – шарен свят. Малчуганите рецитираха стихове, пяха песни и танцуваха. Заслужени аплодисменти получиха арабския и българския народен танц. На концерта прозвучаха дори сръбски ритми.

„Представихме един букет от песни и танци, съчетан с богатството на сценичните облекла„, каза за Haskovo.info директорът на детската градина Илияна Лесингерова.

Концертът „Ритми и багри“ постави своеобразен край на проекта, по който ОДЗ №11 „Елхица“ работи цяла учебна година. „Целта беше да се подпомогне адаптацията на децата, чийто майчин език не е български„, припомни Лесингерова. Така в рамките на проекта 64 деца от градината подобриха владеенето на българския език като разбиране и като изговор, показват резултатите от диагностиката на децата.

В обучението бяха включени и техните родители. Идеята е да се промени нагласата на семействата от малцинствата, за да започнат да водят децата си редовно на градина, а по-късно и на училище. Според Илияна Лесингерова това ще даде на тези малчугани равен старт с останалите.

Концертът Концертът
Концертът Концертът
Концертът Концертът

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Д.Александрова
Д.Александрова
29.05.2013 15:57 15:57

Поздравления за целия колектив и децата на ОДЗ“Елхица!

Back to top button