Хасково

Строителните фирми най – неизрядни сред работодателите

Магистрала МарицаНай-много нарушения и глоби има в сферата на строителството. Това обявиха от Инспекцията по труда в Хасково на база статистиката за работата си през април.

Общо 159 проверки са извършили трудовите инспектори през миналия месец. При тях са констатирани 655 нарушения, 279 от които по закона за здравословните и безопасни условия на труд, а останалите по Кодекса на труда. 53 са съставените актове.

26 наказателни постановления на стойност над 38 000 лева, отчитат от инспекцията за април. Повечето са в сферата на строителството и са за неизплатени заплати. Както и през предишните месеци голяма част от тях са за фирми, които участват в строителството на магистрала „Марица“, уточни експертът Красимира Стоянова.

Две са глобите в максимален размер от 5 000 лева.

През миналия месец в Хасково и областта са хванати 6 служители, работещи без трудови договори. Тенденцията е за намаляване на броя на нарушенията от този тип. Нито едно искане за работа на непълнолетни не е подадено в Инспекцията по труда в Хасково през април.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button