Регион

На „Капитан Андреево“ заловиха цигари в кашони с кексчета

ЦигаритеКонтрабандни цигари в кашони за кексчета са открили митничарите на „Капитан Андреево“. При проверка на лек автомобил Фолксваген Транспортер с пловдивска регистрация, пътуващ от Турция за България, в багажника на колата са намерени кашони с опаковани малки кексчета. В няколко от кашоните обаче вместо сладкишите митничарите откриват общо 690 кутии безакцизни цигари от различни марки.

От обясненията на пътуващите в колата две жени и двама мъже от Пловдив става ясно, че цигарите са закупени от Одрин за лична употреба. На нарушителите са съставени актове за опит да бъдат пренесени стоки, за които се дължи акциз през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.

Митническите служители коментират, че куфарните търговци продължават да крият контрабандни цигари на най-невероятни места: в питки за хляб, в кутии за натурални сокове, кафе и захарни изделия, в кутии от баклава.

От началото на месец май до сега на „Капитан Андреево“ са задържани над 400 000 къса цигари и 227 кг тютюн за пушене.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button