Спорт

Пистата край Хасково отново домакин на шампионат по мотокрос

МотоциклетизъмХасково ще бъде домакин на V кръг от Европейския и IV кръг от Източно Европейския шампионат по мотокрос този уикенд.

На връх празника на дедето – 1 юни, заявка за участие в Европейския шампионат в класове 65cc и 85сс са дали над 50 участника от България, Хърватско, Унгария, Румъния, Македония, Сърбия, Черна Гора, Турция и Гърция, каза на пресконференция днес председателят на Организационния комитет за Gran Prix на България Румен Петов. По думите му това прави състезанието много трудно.

Мотоциклетизъм

Румен Петков

Лидер в класирането в клас 65сс е  унгарецът Томасо Бертото. В клас 85сс, румънският пилот Роберт Томпа вече четири състезания показва топ форма  и с постигнатите резултати оглавява класирането в своя клас.

Четвъртият кръг от Източно Европейския шампионат по мотокрос е в класовете МХ2, МХ1, МХ и МХ Ветерани.

В клас МХ2 до момента румънецът Джордже Кабал е непобедим, но големи надежди за неговото детрониране се възлагат на хасковлията Кристиян Кръстев и на младият троянец Майкъл Иванов. Класирането в МХ1 оглавява Тодор Тотев. Сериозна ще е борбата и в клас МХ след подновяване на участието на асът от 2012 година Антон Найденов, смятат организаторите. „За съжаление няма да видим в състезанието легендата на Хасково Живко Бонев заради контузия„, коментира председателят на Българската федерация по мотоциклетизъм Богдан Николов.

Утре на мотопистата ще се проведат квалификации. Официалното откриване на състезанието е в неделя от 11 часа. Награждаването на победителите ще е от 17:00 часа същия ден.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button