Хасково

Преплетени съдби, насилие и жажда за любов на сцената на Младежкия

ТеатърВ дома на Бернарда Алба е ден на траур – починал е бащата, единственият мъж в тази къща, обитавана от девет жени – така започва постановката „Домът на Бернарда Алба“ от Федерико Гарсия Лорка, който ще играят тази вечер театралите от „Малък младежки театър зад пазара“.

За Бернарда и петте й дъщери предстоят осем години на пълно откъсване от света – докато трае жалейката, те ще трябва да живеят затворени в селската си къща. Единственото им развлечение е приготовлението на чеиза на най-голямата дъщеря, чиято сватба предстои. Лятната жега непоносимо тежи в това затворено пространство, където властват неизказаното съперничество, неудовлетвореността на чувствата, ревността, подтиснатата любов, жаждата за свобода. Над този разбунен и потаен женски свят бди суровата, желязна и непреклонна Бернарда.

„Това е една дългоочаквана и много желана пиеса, която много отдавна исках да направя, а сега се появиха точните хора. Това е класиха в световната драматургия“, коментира ръководителят на трупата Румяна Георгиева. Премиерата на „Домът на Бернарна Алба“ е тази вечер от 18:30 часа на сцената на Младежки център – Хасково.

Младежите от театралната школа ще представят още две премиери тази седмица. В четвъртък ще играят „Районна болница“ на Христо Бойчев, а в петък „Добрата магьосница“ на Панчо Панчев. Маратонът ще продължи и в понеделник с премиерата на „Топлината през ноември“ на Яна Добрева. След това младите театрали на Румяна Георгиева заминават на фестивал във Варна от 12 до 15 юни. След като се върнат обещават на хасковската публика още два нови спектакъла.

Театър Театър
Театър Театър

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
gues who0
gues who0
05.06.2013 17:04 17:04

Bravo Nansi !

Back to top button