Хасково

ДНСК отново започна рязането на незаконните кабели

КабелиДНСК възобнови премахването на незаконните въздушни електронни съобщителни мрежи и устройства в Хасково.
След тримесечна отсрочка, акцията бе възобновена и стартира от там, от където бе спряла.

Първи „под ножа“ днес ще минат живеещите на ул. „Одрин“. Следват абонатите на кабелните оператори на ул. „Дондуков“ и „Средна гора“.

В рамките на 2 месеца трябва да бъдат отстранени мрежите от кабели надвиснали над повече от 60 хасковски улици.  Премахването им става по силата на заповеди на ДНСК от 5 август 2011 година.

Кабели

Димо Костов

Сред живеещите в първия блок на ул. „Одрин“, станал жертва на фирмата, наета от Националния строителен контрол да реже кабелите, бе Димо Костов. Той бе спокоен, че няма да остане без кабелна телевизия, тъй като я лови със сателитна чиния. Хасковлията бе категоричен, че щом кабелите са незаконни трябва да бъдат премахнати.  

Haskovo.info припомня, че акцията на ДНСК започна на 4 март. Ден по-късно кметът Георги Иванов им изпрати писмо с молба да се спре рязането на кабели заради ескалиралото напрежение сред хасковлии.

КабелиТогава действията на Строителния надзор бяха отложени за след 5 юни „в израз на добрата воля на ДНСК да изпълни законовите си задължения без да създава неудобства на добросъвестните абонати“. От ДНСК определиха срок в рамките на няколко дни кметът на общината заедно с операторите да им представи график за изпълнение на новите подземни мрежи. Тогава градоначалникът обяви, че ще съдейства на всички оператори ако представят всички нужни документи, за да узаконят кабелите си.

Днес от администрацията съобщиха, че в рамките на тези три месеца нито един от кабелните оператори не е подал искане за вкопаване на кабелите, свързано с визираните в заповедта улици на ДНСК. Само една фирма е поискала разрешение за отклонения от съществуващ колектор.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button