Хасково

„Песни и танци без граници“ в Свиленград

Фестивалът, архивОсмият Международен фолклорен фестивал „Песни и танци без граници“ започва в петък в Свиленград.

В продължение на три дни на местна сцена ще се представят 53 групи, ансамбли и състави и 30 индивидуални изпълнители – певци и инструменталисти. За първи път на форума ще гостуват участници от Молдова. Танцовите състави „Чирешарий“ и „Кодрулец“ ще разтърсят сцената на читалището на 8 юни.

Певци, танцьори и музиканти от различни краища на България ще представят автентичен и обработен фолклор. Изпълненията ще бъдат оценявани от жури с председател проф. Милчо Василев – ректор на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив.

За всички участници организаторите от община Свиленград и НЧ „Просвета 1870“ са приготвили грамоти. Най-добрите ще получат предметни, парични награди и медали.

Вечерта в събота на откритата сцена на площад „14 март“, от 19.30 часа, специално за свиленградчани и гостите на града концерт ще изнесат танцьорите от Молдова, ансамбъл „Обзор“ и групата за автентичен фолклор „Мадан“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button