Хасково

Хасковските деца влизат в надпреварата „Забавното лятно четене“

Маратон на четенето, архивПриказките за Хитър Петър, „Пипи Дългото чорапче“, „Карлсон, който живее на покрива“ са сред любимите книги за малките ученици от училищата „Св.Иван Рилски“ и „Любен Каравелов“, които участваха в откриването на Националната кампания „Забавното лятно четене“ 2013 .

В Детския отдел на Регионалната библиотека „Христо Смирненски“ директорът Кирилка Страшникова и нейни колеги пожелаха вълнуващи мигове над книгата по време на лятната ваканция. Сред “ посланиците на забавното лятно четене “ е и поетесата Ели Видева, която също насърчи децата по пътя към вълшебния свят на книгите.

Младите читатели на библиотеката научиха как се попълва читателски онлайн-дневник. Всеки на възраст между 6 и 14 години може да отбелязва какви книги е прочел, а също да препоръча интересни заглавия. На финала през септември ще стане ясно кой град, кое училище и кое дете са най-четящи.

Близо 30 книги е дарението от детска литература, което получи Регионалната библиотека по случай националната кампания.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button