Хасково

Започват проверки за безопасност на училищните дворове в областта

Деца в училищен двор, илюстрацияПроверки за безопасност на училищните дворове започват от днес във всички училища в областта. Инспекциите ще се извършват от директорите на школата и трябва да приключат до 10 юни, съобщиха за Haskovo.info от Регионалния инспекторат по образование.

Проверките са във връзка със заповед на министъра на образованието Анелия Клисарова по повод предстоящата ваканция и инцидента във Велико Търново, при който при игра загина дете.

До началото на следващата седмица трябва да бъдат проверени всички съоръжения в дворовете на училищата – уреди за игра, площадки, ел.инсталации, достъпа на автомобили на територията на школото.

Заповедта изисква още да се проведе извънреден инструктаж за безопасността и здравето на децата и да им се напомни, че къпането в неохраняеми водоеми е опасно.

Министър Клисарова иска още директорите да определят лице, което системно през учебната година да извършва подобни проверки.

Ако по време на инспекциите се окаже, че има необходимост от обезопасяване на съоръженията, директорите трябва да сезират или кмета на съответната община или Регионалния инспекторат в зависимост от това дали училището е на общинска или държавна издръжка.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
поп
поп
06.06.2013 14:48 14:48

няма такава пълно безхаберие от директори и инспекотрат

Анонимен
Анонимен
07.06.2013 10:10 10:10

chok mangzi

проверяваме пожарогасители
проверяваме пожарогасители
05.02.2015 11:52 11:52

Това е доста добре и необходимо да се направят проверки. Сега се сещам, че преди време имаше случай на паднал кабел и едно от децата, за да вземе футболната топка до мрежата беше починало. Това са толкова нелепи инциденти, които съсипват живота на много семейства, че е време да започнат такива мерки. Има дворове с дупки, които при едно бягане,може да причинят счупване.Надявам се да се оправят всички нужни дворове.

Back to top button