Хасково

Нови 2000 безработни в областта наесен, приключва временната заетост

Временна заетостБум на безработицата през есента се очаква в цялата страна, прогнозират от социалното министерство. Причината е, че приключват програмите за временна заетост с европари. В същото време освободените работници няма как да бъдат наети наново, тъй като са изразходвани парите от Националния план за насърчаване на заетостта.

Така наесен към редиците на безработните в областта ще се влеят поне още 2000 души. Това са хора, които в момента са наети по схеми на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

По проект „Детегледач – шанс за реализация с обучение към заетост“ към настоящия момент работят 41 хасковлии, съобщиха от пресцентъра на Агенцията по заетостта. Проект „Нов избор – развитие и реализация“ дава препитания на 802 души, проект „Създаване на заетост на младежите чрез осигуряване на възможност за стаж“ – на 111 души, а схема „Подкрепа за заетост“ – на 1045 души.

От началото на 2012 г. до момента, по схеми на  Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ в област Хасково е осигурена заетост на общо 2 442 безработни лица, допълват от Агенцията по заетостта.

ВидеоВижте видео репортажа

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
gogo
gogo
07.06.2013 20:04 20:04

Нали новата тройна коалиция ще ни оправи.Нали много обещаваха.

Анонимен
Анонимен
07.06.2013 20:38 20:38

Ха, ха, май време няма да им остане от бърсане на лайната, изсрани от ГЕРБ!

Партия"ЮРУШ"
Партия"ЮРУШ"
07.06.2013 20:45 20:45

Долен Лидеров ще ви оправи! Той оправи Дени Тъпото (Деница Гаджева) и сега почва нас, дето гласувахме за него. Достоен ученик на Доган и Местан.

Back to top button