Хасково

Шестокласничката Алиса финишира първа на състезанието по спортно ориентиране

СъстезаниетоШестокласничката от ОУ „Св. Иван Рилски“ Алиса Салхидин финишира първа на провелото се днес на Ямача състезание по спортно ориентиране, организирано от местния клуб „Компас 1994“.

13-годишната хасковлийка бе категорична, че нищо по маршрута не я затруднило, въпреки, че се занимава с този спорт едва от края на миналата година.

Тя се конкурираше с още 20-тина ученици от нейното училище, ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ и ОУ „Христо Смирнрненски“.
Участниците бяха разделени в две възрастови групи – 11-14 години и 15-18 години.

Маршрутът за по-малките беше с дължина около 1,5 километър, а за по- големите –  около 2,3 километра.

Състезателите стартираха надпреварата с компас и карта в ръка. Те трябваше да преминат в задължителна последователност през всички контролни знаци, за да достигнат до финала.

Сред най-неопитните и млади състезатели бе петокласникът Здравко. Той се занимава с ориентиране едва от два месеца. Запалил го учителят му Добри Топалов. Макар и начинаещ в този вид спорт Здраво бе научил първия урок. „Трябва да ориентираме компаса на север и спрямо него картата. Така виждаме къде не манираме и тръгваме по матршрута“, преговаряше преди старта ученикът от ОУ „Св. Иван Рилски“. Въпреки това младежът първоначално тръгна в погрешна посока, но минути след старта поправи грешката си и финишира успешно.

Главен съдия на състезанието бе Тодор Стратиев, който е и председател на клуб „Компас 1994“. Съдия по маршрута бе Добри Топалов, а секретар на състезанието Стефан Аврамов.

Състезанието Състезанието
Състезанието

Здравко

Състезанието

Алиса

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Тодор Стратиев
Тодор Стратиев
10.06.2013 9:06 9:06

Здравей Диана, не винаги тези които пристигнат първи на финала са победители, напротив. Трябва да се извади времето на стартиране и тогава се получава реалното време. Победители са Даяна Попова -ОУ „Хр. Смирненски“ и Живко Ангелов – ПМГ, от двете възрастови групи.

Диана Николова
Диана Николова
10.06.2013 9:37 9:37

Точно затова в статията е написано, че Алиса е финиширала първа. Никъде в текста не се казва, че е победител, точно защото съм се съобразила с факта, че трябва да се извади времена на стартиране.

Back to top button